Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Verlengd weekend!

19/04 – 21/04

Vrijdag 19.04

Joepie, verlengd weekend! Tijd om onze wandelschoenen terug aan te trekken. Vandaag doen we een wandeling van ongeveer 5u en wandelen we naar de ‘Tugela George’. Samen met de andere studenten in ons huisje en ons zusje Lisa vertrokken we s’ochtends om 8u. Na een rustige wandeling van 2u kwamen we aan bij de tunnel (bergen aan beide kanten met een rivier (de Tugela) in het midden). Tijd om onze schoenen aan te trekken en het ijzige water te trotseren. We gingen opzoek naar de waterval, maar door het ijzige en veelvuldige water geraakten we niet verder dan het einde van de tunnel. Na een lunchpauze keerden we dan ook terug naar onze startplaats waar Lizzy ons terug kwam oppikken.

Het is vandaag niet alleen de start van het verlengd weekend, maar ook Goede vrijdag. S’avonds zorgden we er dus ook voor dat we er paasbest uitzagen en trokken we samen met Lizzy en Lisa naar de kerk, waar we een mis van Jehova’s konden bijwonen. De mis was voor ons heel speciaal en vooral niet verstaanbaar omdat alles in het Zulu was. Door de verhalen uit de Bijbel en de uitleg van Lizzy waren we toch een beetje mee met het verhaal. Het was een speciale ervaring die we niet snel zullen vergeten.

Zaterdag 20.04

Vandaag is het tijd om diertjes te spotten! Samen met Lisa en Lizzy gaan we naar Spionkop. ‘Met de jeep door het oerwoud’. Letterlijk en figuurlijk, want we reden met Lizzy haar jeep door het hele park en spotte dieren zoals giraffen, zebra’s, wildebeest, springbok & impala’s. Het was een fijne en indrukwekkende dag die we afsloten met een etentje in ons favoriete restaurant hier ‘Bingelela’.

Zondag 21.04

Terwijl onze medestudenten naar een traditioneel verjaardagsfeest gingen vandaag, namen wij om 6u het busje naar de Cavern. Tijd om een dagje voor school te werken, onze bestelling speelgoed af te werken en deel te nemen aan het paasfeest hier. Het werd een drukke, maar productieve dag. ‘S avonds genoten we nog van een filmpje en wat hapjes tot onze medestudenten toekwamen en heel uitgelaten waren over het feest dat ze vandaag meegemaakt

Maandag 22.04

Omdat de medestudenten gisteren zo uitgelaten waren over het feest, besloten we om vandaag mee te gaan naar dag 2 van het feest. Sinds een paar dagen regent het hier en ligt er overal modder.. We trotseren toch de baan en rijden een dik uur naar het feest. Eenmaal toegekomen bleek dat er niet zoveel volk aanwezig was en dat men aan het wachten was tot de regen zou stoppen. Wij werden in een kamertje gezet waar we eten kregen. Na 4u wachten was er nog altijd niets te zien en zaten we nog steeds in het kamertje, we besloten dan ook om terug naar huis te gaan, waar er lekker stoofvlees met frietjes op ons wachtte die Anke gisteren gemaakt had.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: