Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Allegaartje van alles

Deze week kiezen we ervoor om terug te gaan naar alle stageplaatsen waar we geweest zijn. We willen graag de begeleidsters/leerkrachten en kinderen verrassen met een bezoekje. We zijn heel benieuwd of ze ons nog kennen en hoe de school nu verder draait zonder ons.

Op dinsdag en woensdag gingen we terug naar de school waar we beiden ons hartje zijn verloren door een (paar) kindje(s), Samkelokuhle. We zijn heel blij om te zien dat de hoekenwerking nog steeds aanwezig is. Jammer genoeg zijn er weinig kindjes doordat het teveel geregend heeft. De ‘baby van Anke’ is hierdoor ook niet op school. Gelukkig is hij er wel op woensdag bij.

Op donderdag gaan we nog eens langs in Royal Drakensberg Primary school om te kijken hoe ze het daar stellen. Zij hebben 3 weken vakantie gehad en zijn hun eerste werkweek dus in mineur (regenachtig weer) gestart. Het is een fijn weerzien. De kinderen herkennen ons nog steeds en de leerkrachten zijn ook heel enthousiast en verrast als ze ons zien. De jongste groep heeft een familiemuur gemaakt. De kinderen hebben zelf hun familie getekend en ze hebben een huis gemaakt uit papier. Dat hebben ze goed gedaan! 😀

Vrijdag gaan we langs in Sbusisiwe en Siqualakahle. Ook hier is iedereen verrast en blij als we toe komen. We zien in Sbusisiwe nog steeds de woordenslang, het hinkelparcours en de gekleurde bollen staan. Gelukkig maar! De leerkrachten hebben hier niet stil gestaan. Ze hebben een kleerkast gemaakt voor de dekens en de kleren van de poppen uit papier, ze hebben een nieuwe thema hoek gemaakt en ze hebben nog wat boekjes zelfgemaakt. We zijn zo trots op de leerkrachten en feliciteren hen dan ook voor hun harde werk. Daarna wandelen we richting Siqualakahle. Onze benen zijn ondertussen al gewoon om die afstand te wandelen (+/- 3 km). De kinderen stormen op ons af als we binnen komen, we kunnen amper onze rugzak van onze rug doen want ze hangen met z’n allen aan onze benen. We zien dat de kinderen nog steeds heel graag spelen in de verschillende hoeken. We maken ook kennis met de verantwoordelijke, Jozefien. Het is een hele enthousiaste dankbare dame. Ze bedankt ons voor het werk die we geleverd hebben.

Zo zit onze week er weer op. Dit weekend gaan we heel veel leuke dingen doen, binnenkort zul je dit hier kunnen lezen. Volgende week is het tijd voor ons laatste avontuur in Obonjaneni, namelijk het Babyboost Project. We kijken hier al sinds onze aankomst naar uit.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: