Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

BabyBoost project

Onze laatste week in Cannibals hebben we samen gewerkt met Marysia. Marysia is de brain achter het BabyBoost project. Zij heeft 6 verschillende vormingen uitgedacht en uitgeschreven. En wij mogen mee volgen om te kijken hoe ze dit aanpakt en ideeën geven over wat er eventueel anders kan gedaan worden.

Marysia is een Schotse vrouw met veel energie die 2 weken naar Zuid-Afrika komt voor het BabyBoost project. Wij kunnen 3 vormingen mee volgen met haar om zicht te krijgen op de inhoud van BabyBoost. We hebben hier zo hard naar uit gekeken! Vooral naar het zien van al die kleine baby’s die zomaar ons hartje stelen. Vorig jaar gaf Marysia zelf de vormingen, maar sinds dit jaar leidt ze de leerkrachten van enkele scholen op zodat zij de vormingen kunnen geven. Op die manier verlopen de vormingen in Zulu, wat voor de ouders misschien comfortabeler en gemakkelijker is aangezien het hun moedertaal is.

Het is fijn om de vormingen mee te volgen en te kijken naar al die schattige baby’s. Daarnaast zien we ook dat de moeders goed mee doen. Zo lachen we enorm tijdens het kiekeboe spel die de moeders aangeleerd krijgen. Ja, we schrijven voortdurend moeders want vaders hebben we nog niet gezien tijdens de vorming. Na elke vorming komen we samen met Marysia om te evalueren hoe het verlopen is en eventueel tips mee te geven om bepaalde stukken anders aan te pakken. We vinden het heel goed dat ze dit heeft opgestart omdat ze zich focust op het belang van: spelen, zingen, knuffelen, voorlezen, praten,… En deze thema’s zijn zo belangrijk in het jonge leven van een kind.

Daarnaast hebben we deze week wat extra tijd gekregen om te werken aan onze schooltaken zodat we volgende week zonder zorgen kunnen vertrekken op onze rondreis door Zuid-Afrika. Ja, je leest het goed. Op woensdag vertrekken wij richting Durban. Donderdag springen we op onze eerste vlucht van Durban naar Port Elisabeth en dan begint onze rondreis echt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: