Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Ready for take off, our roadtrip

Port Elizabeth -> Knysna

Voor onze tocht van Port Elizabeth via de Garden Route naar Kaapstad hebben we een gids, Paul, geboekt. Normaal gezien begeleid hij ook grotere groepen, maar doordat het low season (winter is coming) is hebben wij dus een privé gids. Hij zal ons doorheen de Garden Route alle mooie plekjes laten zien.

Vrijdag 10 mei
Onze gids komt ons ophalen in Port Elizabeth. Hier hebben we zelf 1 dagje alles verkent. Onze gids ziet er een beetje grappig uit, we geloven eerst niet dat het hem is. Het is een oudere man met een speciale klederdracht. Je zult hem kunnen spotten tussen de foto’s. 😀 Hij brengt ons we naar Addo Elephant Parc. Hierbij hebben we een tweede kans om de big 5 te zien. Deze keer zien we: gnoe’s , olifanten, struisvogels, zebra’s, een buffel, boszwijntjes, stokstaartjes, een jakhals, Hartenbeest, blauwaapjes (groene meerkat), Circellium Bacchus (kever) gezien. Nu hebben we dus 4 van de 5 big 5 diersoorten gezien. Enkel de luipaard kon zich goed genoeg verstoppen voor ons.

Zaterdag 11 mei
Na een geweldig ontbijt vertrekken we onze trip door de garden route. We stoppen bij Plettenberg bay waar we een strandwandeling doen. Vervolgens halen we een lunch om mee te nemen, want waar kun je beter lunchen dan met een geweldig zicht op zee en een mogelijke kans om dolfijnen te spotten. Helaas mocht dat laatste niet zijn, we hebben geen dolfijnen gezien. Daarna rijden we verder naar Knysna. Als we toe komen doen we nog een wandeling om het eiland ‘Leisure Island’ te ontdekken waar we verblijven en vervolgens komt Paul ons ophalen. Hij neemt ons mee naar de Yachtclub waar hij lid is voor een Zuid-Afrikaans braai. Op het menu staat struisvogel en braaiwors met alweer een prachtig zicht op zee.

Zondag 12 mei
Op zondag neemt hij ons eerst mee naar Knysna Heads, hier kunnen de boten binnen komen om aan te meren in Knysna. De zee was heel wild waardoor de golven heel hoog waren.
Daarna gaan we terug naar de yachtclub want Paul heeft een vriend die ons wou mee nemen voor een boottocht. We namen een flesje wijn mee. Tijdens de boottocht gingen we even aan wal om het flesje te kraken en vervolgens dronken we de rest op tijdens de boottocht.
In de namiddag eten we een slaatje en een broodje op het strand van Buffalo Bay en wandelden 7 km op dit strand. ’s Avonds gaan we langs in een restaurant met een Zuid-Afrikaanse keuken. Anke eet een stoofpotje van ossenstaart en Typhaïne eet een stoofpotje met zeevruchten.

Maandag 13 mei
Vandaag belooft het weer niet zo goed te zijn. Daardoor neemt Paul ons mee naar de forest om een wandeling te doen van 6 km. Uiteindelijk is het de hele ochtend redelijk warm en zonnig. In de namiddag komen de wolken langzaam aan op, maar we laten ons daardoor niet tegen houden. We gaan voor een wandeling naar een rivier door een bos om daar te lunchen. Het is een wandeling waarbij we heel steil afdalen om vervolgens langs dezelfde weg terug te klauteren. We zijn een paar keer dood gegaan onderweg en zijn blij als we de auto terug in zicht hebben.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: