Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Our roadtrip: Part 2

Dinsdag 14 mei
Onze eerste stop voor vandaag is in Dolphin’s Point. Het is onze geluksdag, want we zien hier vandaag een tiental dolfijnen bij elkaar. Dit is een fantastische start van een veelbelovende dag. Vervolgens stoppen we voor een ‘Wine tasting’. We genieten van de verschillende wijntjes die we proeven met een bijhorende kaasplank. We bezoeken ook de ‘Ostrich Farm’. We krijgen hier eerst een uitleg over de soorten struisvogels en het proces van ei tot vogel. Daarna gaan we kennismaken met Bella, Adam & Eva, Romeo & Julia en de andere vriendjes. We krijgen de kans om deze vogels te voederen en we kunnen ook kiezen voor een nekmassage door deze dieren. Ja, we horen jullie al denken hoe is dat mogelijk? Dat dachten wij ook. De bedoeling is dat je een emmer eten voor je houd en dan pikken de struisvogels eten uit de emmer waardoor ze met hun nekken tegen jou nek aanwrijven. We vinden dit maar iets vreemds en zien dit niet zitten. Iets voor jullie?
Na de struisvogels gaan we terug de natuur in. Maar deze keer gaan we onder de grond. We gaan de cangogrotten ‘Cango Caves’ bezoeken. Dit is een stelsel van grotten nabij Oudtshoorn. De grotten zijn onderverdeeld in 3 gedeelten. De eerste kamer is de grootste. Daar hielden ze vroeger optredens in. Maar doordat mensen graag dingen vernielen moesten ze dit stoppen. Na 45 minuten zien we het licht weer, we komen uit de grot en gaan richting het hotel. ’s Avonds krijgen we de kans om nogmaals struisvogel te eten. Anke eet een struisvogel hamburger en Typhaïne kiest voor een struisvogelsteak. Dit is een must eat aangezien Oudtshoorn, de streek, is voor het kweken van struisvogels.

Woensdag 15 mei
Na een goeie nachtrust gaan we terug op pad. Deze keer nemen we Route 62. We stoppen voor een goeie koffie in Ronnie’s Sex shop. Uiteindelijk wordt het een chocolade milkshake want het zonnetje straalt al en dan is een verfrissend drankje altijd fijn! We horen jullie al denken, wat stelt dat voor een seks shop waar die twee dames een koffie gaan drinken… Hierbij moeten we toch kort het verhaal schetsen: Oorspronkelijk was het Ronnie’s idee om vers fruit en allerhande producten te verkopen. Totdat Ronnie een paar dagen weg was en enkele vrienden de zorg over zijn winkel overnamen. Uit verveling en het consumeren van een grote hoeveelheid bier hadden zijn vrienden er Ronnie’s Sex shop van gemaakt. Het resultaat hiervan is dat de shop plots een veel grotere omzet had. Zijn vrienden belden hem om dit nieuws te bellen en eerst was hij hier niet blij mee. Maar uiteindelijk klonk het toch als muziek in zijn oren als zijn vrienden hem vertelden over de omzet. Om de shop te decoreren gebruikten ze beha’s in alle maten en kleuren en sommige vrouwen laten nog steeds hen beha achter.
Daarna zitten we de hele dag door aan de drank. We zitten namelijk in de wijnstreek en dit moeten we ten volle benutten. We doen dus enkele ‘Wine Tastings’. En we kunnen jullie vertellen dat ze er hier in Afrika ook wel iets van kennen! 😀 We sluiten onze dag af met een wandeling door de wijngaarden van Nuy Valley, waar we de nacht doorbrengen.

Donderdag 16 mei
Onze eerste stop vandaag is in Betty’s bay. We gaan pinguïns spotten. In Betty’s bay zien we zeker 40 pinguïns. Enkele pinguïns zitten in hun nestje te broeden. Anderen lopen rond en wat is dat leuk om hen te zien wandelen! Ze kunnen zo lomp zijn.
Daarna gaan we naar de ‘Cheetah Outreach’, zoals de naam het zegt kun je hier Cheetah’s zien. We zien hier ook stokstaartjes, een jakhals, honden en een grote poes waarvan we de naam van het ras vergeten zijn. Maar je kunt de poes wel bewonderen tussen onze foto’s. Om de dag goed af te sluiten gaan we naar een wijnboerderij ‘Spier’ waar we enkele wijntjes proeven met een kaas- & vleesplank deze keer. Beter kun je de dag niet afsluiten. De wijboerderij is namelijk op een hele mooie plaats gelegen. We vinden dit de mooiste locatie van alle plaatsen waar we geweest zijn.

Vrijdag 17 mei
Dit is de laatste dag met onze gids Paul. We rijden verder vanuit Simon’s Town door naar Cape Town. Onderweg stoppen we eerst bij Cape point, Kaap de Goede hoop. Hier maken we een mooie wandeling tot aan de vuurtoren.
Vervolgens stoppen we in Hout Bay. Hier krijgen we de kans om een zeehond te zien. En wel van heel dichtbij want een man van het restaurant ‘Fish on the rocks’ waar we gaan eten komt naar de zeehond om hem vis te voederen. We worden allebei blij als we dit dier zien. Vervolgens eet Anke Heek en frietjes en Typhaïne eet scampi’s met frietjes. Tijdens onze maaltijd worden we omsingeld door meeuwen. Ja zelfs hier vind je deze vogels terug die niet bang zijn om eten te stelen. Gelukkig gedragen ze zich bij ons en kunnen we gewoon zelf onze maaltijd verorberen.
Na een goeie maaltijd zetten we onze route richting Cape Town verder. Een dik half uur later arriveren we bij de ‘Table Mountain’. Doordat we hier aankomen in de late namiddag krijgen we niet de kans om de tafelberg te beklimmen, we moeten de kabellift gebruiken. We vinden dit beiden heel spijtig. Het lijkt ons zelf enger om de top van de Tafelberg te bereiken met de kabellift dan te voet. Maar er zit niets anders op. Met klamme handjes stappen we in de kabellift en komen we enkele minuten later bovenop de berg aan. We hebben het geluk dat er niet zoveel bezoekers op de berg staan waardoor we veel leuke kiekjes kunnen maken. Wanneer we terug naar beneden willen gaan is dit een heel ander verhaal. Overal waar je kijkt willen mensen foto’s maken en op de kabellift is het ook drukker. Maar we geraken toch veilig en wel beneden. En dan is het tijd om in te checken in onze laatste verblijfplaats hier. Je leest het goed, we komen bijna naar huis!
Bekijk zeker onze kiekjes!

Zaterdag 18 mei
Om 08 uur pikt Paul ons op, de lieve man wil ons namelijk nog afzetten aan de ferry voor ons bezoek aan Robbeneiland. Al snel zitten we op de ferry richting Robbeneiland. Na 45 minuten komen we aan en worden we verscheept naar een bus. Als de bus vol zit besluit de gids dat we kunnen vertrekken. We worden een uur lang overstelpt met informatie over het eiland met de bijpassende humor die het wat luchtiger maakt. Daarna vliegen we de gevangenis in. We mogen samen met een ex-gevangene binnen gaan in zijn cel waar hij ons schetst hoe het is om daar te leven. Daarna loodst hij ons verder door het gebouw met wat uitleg hier en daar om te eindigen aan de cel van Nelson Mandela. En dan laat hij ons achter met al die indrukken. We mogen terug wandelen naar de ferrie. Wat een geladen ochtendje! Daarna beslissen we om de rest van Kaapstad te ontdekken en de botanische tuinen te bezoeken. ’s Avonds gaan we naar een lekker lokaal Afrikaans restaurant waar er een Afrikaanse band zorgt voor een leuke sfeer terwijl we genieten van struisvogel, springbok, gnoe en krokodil op ons bord.

Zondag 19 mei
Dit is onze voorlaatste dag. De tijd is veel te snel voorbij gegaan en we moeten onze valiezen pakken om terug te keren, back to life & back to reality. Dat zal niet evident zijn! Vandaag is het dus de moment om nog wat souvenirs te kopen. We snuisteren de hele stad door om leuke souvenirs te kopen voor vrienden en familie. Daarnaast nemen we tijd om onze fotoalbums te maken, want we hebben veel te vertellen en dit gaat toch veel gemakkelijker met een fotoboek?! Toch?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: