Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Sprinkle

Naast onze stage bij de verschillende kinderdagverblijven van het Khanyisela project gaan wij ook langs in Sprinkle. Ook hier kunnen zij onze ondersteuning gebruiken.

Sprinkle is een weeshuis die gebouwd is door een heel team van Bouworde. Hiervan maakte Leen, docente van ‘Artevelde Hogeschool’ ook deel uit. Hieruit is de samenwerking vanuit de opleiding ontstaan. Bij een weeshuis denken jullie misschien: ooh ocharme die kindjes, ze hebben geen ouders. Nu is het zo dat de meeste kinderen die hier tot nu toe verblijven vaak nog 1 ouder hebben, ofwel een mama of een papa. Die ouder haalt hun kind op in het weekend. Als dit niet het geval is worden ze meestal opgehaald door een familielid of buren. De meeste kinderen zijn dus in het weekend niet aanwezig in Sprinkle. Sprinkle ligt op 5 minuten wandelen van het huis van Muzi en Lizzy.

We gaan er elke maandag en woensdag naartoe. Het is altijd fijn hoe hartelijk we ontvangen worden door de kinderen.  We helpen de kinderen bij het leren van de tafels (hoofdrekenen), zingen liedjes met hen en we lezen samen boekjes in het Engels. Het is ook een goeie manier om ons geheugen op te frissen. Niet alleen de kinderen worden er beter van dus. 🙂

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: